KÉT SZEMÉLYISÉGTÍPUS VAN! – Te melyik vagy?

A napokban azzal az új gondolatommal játszottam el, hogy fő 2 személyiségtípusra vagyunk oszthatóak, mi emberek: vannak köztünk Őrzők, és vannak Újítók.

BUDDHA1

Majd elkezdtem e szerint figyelni a környezetemben lévőket, és egyre izgalmasabbá és szórakoztatóbbá vált az elmélet! 😀 Hiszen, a legtöbb szóváltás, konfliktus épp ebből a megkülönböztetésből adódott: hogy a két különböző típus nem értette a másik viselkedését, és a saját elképzelése alapján próbálta alakítani a folyamatokat, remélve, hogy sikerül átnevelnie a másikat. Persze sikertelenül.

Röviden nézzük csak, hogy mi jellemzi ezt a két típust:

Újítók

503985_920741437_smallLLLLLL

Ők a reformerek. Igazi lázadók. Örömüket abban lelik, ha új kihívások elé nézhetnek. Gyakran szánt szándékkal provokálnak másokat, leginkább az Őrzőket, hiszen ők botránkoznak meg rajtuk leginkább, és ebben nagy élvezetüket lelik. Az újításaik következtében sok esetben rombolnak is. Gyakran érzik azt, hogy nekik kell felnyitni mások szemét, ezért ha egy újító nem elég éber, akkor kéretlen okoskodásba csaphat át, ami miatt később többen erőszakosnak tarthatják. Gyakran változtatnak a megjelenésükön, ruházatukon, hajukon, szeretik a különc dolgokat, amiknek gyakran hangot is adnak. Szeretnek a központban lenni, és igyekeznek minél többet tenni azért, hogy a többiek ne menjenek el mellettük szó nélkül. Szeretnek tetteikkel, szavaikkal hatást kiváltani, új embereket megismerni, új ételeket kipróbálni, általuk eddig még nem látott helyekre elutazni. Párkapcsolatban ha nincsenek újítások, akkor könnyen tovább állhatnak.

Jelmondatuk: Járatlan utat a jártért ott ne hagyd!

Munkakör: Javarészt vállalkozói munkakörben érzik jól magukat. Pl: vezetők, feltalálók, divattervezők, hálózatépítők.

Őrzők

sec.1

Ők a hagyományok, jól bevált módszerek, technikák, és a híres biztonságérzet őrzői. A végsőkig kitartanak meglátásaik, elméleteik mellett. Nem szeretik a változást, hiszen az gyakran bizonytalanságot szül, amit ők igyekeznek messzire elkerülni. Szeretik a megszokott útvonalakat, termékeket, ruhaneműket, emberi kapcsolatokat.  Gyakran zárkózottak, nehezen oldódnak fel ismeretlen emberek között. Rosszul viselik a kritikát, ha tehetik kerülik a feltűnést. Kerülik a konfliktusokat, gyakran inkább csendben maradnak, ha nem értenek egyet. Szeretnek gyűjtögetni dolgokat, fényképeket nézegetni. Nehezen engednek el, cserélnek le dolgokat. Párkapcsolatban nagyon hűségesek, odaadóak.

Jelmondatuk: Járt utat a járatlanért ott ne hagyd!

Munkakör: Javarészt irodai, alkalmazotti munkakörben érzik jól magukat. Pl: történészek, szociológusok, tanárok, matematikusok.


Egyik típus sem jó vagy rossz! Mindkettőre szükség van! Egy fejlődő cégnél, szervezetnél érdemes mindkét habitust tudatosan képviseltetni: kellenek az Újítók változást hozó ötletei, és van, amikor az Őrzők realitásérzékükre van nagy szükség!

És természetesen vannak átfedések a két típus között! Sőt, lehetnek életterületek, amiben úgy érzed, Te Újító vagy, valahol pedig éppen Őrző, és ez így van rendjén. Viszont az egyik típust dominánsabban képviseled a mindennapjaid során.

Egyébként nem szeretem a kategorizálást, hiszen pont, hogy a személyiségfejlesztés következtében az ember képes 180 fokokkal fordítgatni a szokásain, viselkedésén, gondolkodásán, vagyis magán az Életén. Képesek vagyunk ránk aggatott Üres kategóriákból kategóriákba ugrálni.

Mégis azért tartottam fontosnak leírni e két típust, hogy tudd, hogy adott pillanatban és szituációban éppen melyik személyiségtípus szerepében vagy Te, és a beszélő partnered, így a MEGÉRTÉS fog Téged vezérelni, melynek köszönhetően megoldás orientált és célravezetőbb lesz a kommunikáció köztetek! 😉

Egyébként pedig szeressük és fogadjuk el egymást feltétel nélkül, mindenkit olyannak, amilyen! 🙂 Nekem is van még fejlődnöm-e téren, de az Út, ami igazán érdekel! 😉 Velem tartasz?

Az Élet Bőséges Áldása kísérje minden egyes lépésedet!

Mosolyod a Világnak! 😀

ian-alairas

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.