Az Instagram úgy működik, mint az Életed

Mi is történik az Instagramon?

A képmegosztó alkalmazás egyre népszerűbb, a fiatalok már gyakrabban nézik, mint a facebookot, több elemzés is olvasható a neten, amiben megjósolták, hogy 1 év se telik bele, és népszerűbb lesz, mint a facebook.

DE MIÉÉRT?? 😀 😀

Nincsenek hosszú tartalmak, játékmeghívások, rémhírek, üres kiírások. Ami viszont van: sok szép kép, gyorsaság, és rövid(!) videók.

Mindemellett érdekesnek tartom megfigyelni, hogy az alkalmazás felépítése pontosan úgy működik, mint az Élet:

 

 1. INSTA: Te döntöd el, hogy kiket követsz be, és hogy kik követhetnek be Téged.  ÉLET: Te döntöd el, hogy kiket, kiknek a gondolatait, véleményét engeded be az elmédbe, akár személyes kapcsolatokon keresztül, akár hanganyagok, könyvek, előadások, tréningek, formájában, és hogy kikkel veszed körbe Magad, milyen típusú szemléletek hathatnak Rád, ez is a Te döntésed.


 2. INSTA: Látod azt, hogy akiket követsz, milyen tartalmakat lájkolnak.  ÉLET: Ősi tanítás, hogy “Madarat tolláról, embert barátjáról”, és van benne igazság. A körülötted lévők hatással vannak Rád. Ha valaki pozitívan akar gondolkododni, nem tanácsos csupa negatív és energiavámpír emberrel körbevennie Magát, olyan emberek társaságát érdemes keresni, és őrizni, akik építik az Önbecsülésedet, Bíztatnak, és hozzád hasonlóan ki akarják hozni az Életükből a legtöbbet, és ezért hajlandóak tenni is nap, mint nap.


 3. INSTA: Attól függően, hogy milyen képekre és #hastag-ekre keresel rá, olyan típusú képeket fog felkínálni Neked.


  ÉLET: Te mire “keresel rá” folyamatosan az Életben? Amire figyelsz, abból fogsz még többet tapasztalni az Életben. Ha az akadályokra fókuszálsz, úgy érzed, hogy tele van az Életed nehézségekkel, ha viszont folyamatosan a Megoldások járnak a fejedben, akkor gördülékennyé válik az Életed, ahol domináns embernek érzed Magad.


 4. INSTA: Minél többet lájkolsz és követsz be embereket, belekerülsz egy olyan logaritmusba, hogy így a Te profilodat is felajánlja másoknak, hogy kövessenek be Téged.


  ÉLET: Amit adsz, azt kapsz vissza. Te indítod el a folyamatokat, a külvilág pedig a tudatalatti elvárásaid szerint fog reagálni Rád. Akiknek sok barátja van, ők általában tesznek is ezért, hiszen kezdeményezőek, és nem arra várnak, hogy “majd ha a másik lép először, majd csak akkor…” , mert Ők lépnek.


Érdemes nem csak az Instagram profilunkat, hanem az Elménket is tudatosan használni. Ez egy átlagon felüli Életvezetési képesség, ami egy átlagon felüli Élet megtapasztalását eredményezi! 😉

Személyiségfejlesztő tréner
Insta profil: @iansoltesz

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.